SYYSKUU: BACKLIGHT ´17 Delphine Schacher

Kuva: Delphine Schacher

Delphine Schacher BOIS DES FRèRES / BROTHERSWOOD

Nykyajan katutason galleriassa 9. – 2.10.2017 ma-pe 12-18, la-su 12-16

Bois des Frères’in (Brotherswood) tarina alkoi Geneven reunamilla 1960-luvulla. Tarvittiin asuntoja sadoille italialaisille työläisille, jotka saapuivat rakentamaan Le Lignon -kerrostalokompleksia, joka oli siihen aikaan Euroopan suurin rakennustyömaa. Kausityöläisten väliaikaisiksi asumuksiksi pystytettiin kaksitoista parakkia. Vaikka asumuksia ei ollut tarkoitettu pysyviksi, ne ovat olemassa vielä tänä­kin päivänä. Niissä asuu miehiä, jotka ovat tulleet Italian ohella Euroopan eri kolkista ja Afrikasta.

Luonnonvalossa kuvattu Bois des Frères -sarja näyttää ”ajasta unoh­tu­neen” paikan Genevessä, kaupungissa, joka tavallisesti tunnetaan liike-elämän keskittymänä ja maailmanlaajuisesti merkittävänä diplomatian keskuksena. Schacherin kuvien näyttämä todellisuus pysyy yleensä katseilta piilossa. Miehet, heidän tavaransa sekä maisemat ovat tallentuneet kuviksi, jotka dokumentoivat parakkeja ja niiden ym­päristöä tarkasti ja aidosti. Lähellä virtaavan Reinin ansiosta pai­kassa voi aistia maaseudun tuntua, kun samalla vierastyöläisten yksityinen tila rajoittuu heidän kymmenen neliömetrin kokoisiin huoneisiinsa.

Delphine Schacher (s.1981, Sveitsi) suoritti valokuvauksen opinnot School of Applied Arts´ssa Veveyssä, Sveitsissä. Hän asuu Begninsissa ja työskentelee kolme kaupungin Begnin­sin, Geneven ja Lausannen välillä Sveitsissä.