Näyttelyhaku

Seuraavat hakuajat:

Kevään 2019 näyttelyiden hakuaika aukeaa kesällä 2018.

Haku on avoin. Suosimme valinnassa valokuvataiteilijoita, joilla on uusia tai Tampereella ennen näkemättömiä teoskokonaisuuksia.

Toivomme lisää yleisön ja taiteilijan suoria kohtaamisia, joten pyydämme hakijaa ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen yleisölle suunnattua oheisohjelmaa. Ohjelman ehdottaminen on luonnollisesti vapaaehtoista.

 

Tila

Valokuvakeskus Nykyaika sijaitsee yli satavuotiaassa arvokiinteistössä, Tampereen keskustassa osoitteessa Kauppakatu 14.

Näyttelytilaa on kahdessa kerroksessa, ja niitä voi hakea yhdessä tai erikseen:

* Sisäänkäynti kadulta ja isot näyteikkunat johtavat suoraan korkeaan näyttelytilaan. Katutason gallerian lattia pinta-ala on noin 48 m2, seinäpinta-ala 90m2 (noin 19 jm).

* Alakerrassa näyttelytilaksi laskettavaa lattia pinta-alaa on noin 36 m2, ripustettavaa seinäpinta-alaa 57m2 (noin 25 jm). Alakertaan johtaa portaat (ei hissiä) ja tilassa on ripustuslistat. 

Pohjakuvat, kuvia tilasta, 360-virtuaalikierros Nykyajassa sekä näyttelytekniikka löytyvät  Tilat-sivulta

 

Nykyajan näyttelyt ovat yleisölle maksuttomia. Gallerian lisäksi Nykyajassa on yleisölle avoin käsikirjasto sekä yhdistyksen toimisto, varasto ja sosiaalitilat. Vuonna 1926 rakennettu kiinteistö ei ole esteetön; kadulta näyttelytilaan on kaksi porrasta ja alakertaan on kulku ainoastaan portaiden kautta. 

 

Näyttelyajat

 

Näyttelyaika on yli 3 viikkoa. Näyttelyiden rakennusaika on keskiviikkona tai torstaina / avajaiset perjantai-iltaisin / näyttelyiden purkaminen suoritetaan tiistaisin. Määritellään tarkemmin näyttelysopimuksessa.

 

Oheisohjelma

 

Toivomme ehdotuksia taiteilijalähtöisistä oheisohjelmista, jotka lisäävät ihmisten osallistuvuutta ja yleisön ja taiteilijan kohtaamisia.

 

Oheisohjelman tyyliä ei ole rajattu, vaan taiteilija voi ehdottaa omalle työskentelylleen tai persoonalleen soveltuvinta ideaa. Ohjelma voi olla suunnattu joko laajalle yleisölle tai tietylle kohderyhmälle (esimerkiksi lapset ja nuoret, seniorit, ammattilaiskuvaajat, instagrammaajat ja bloggaajat, kameraharrastajat). Ohjelmana voi olla esim. työpaja, yleisökuvaus, taideretki tai kuvauskävely, debatti tai jokin muu näyttelyyn liittyvä idea. Myös perinteisemmät luennot, taiteilijaesittelyt ja työnäytökset ovat tervetulleita.

 

 

Näyttelymaksu

 

Osa näyttelyihin liittyvistä kuluista on jouduttu kattamaan ns. näyttelymaksulla. Vuoden 2018  näyttelymaksuna katutason galleriatilasta on 700 euroa, alakerran galleriasta 400 euroa. Valokuvakeskus Nykyaika ry:n jäsenille myönnetään 50 euron alennus.

 

Mikäli hakijan ehdottama oheisohjelma valitaan näyttelyn lisäksi ohjelmistoon, myönnetään näyttelymaksusta alennusta seuraavasti: Luentojen, taiteilijatapaamisten tai työnäytösten kaltaiset ohjelmat, alennus 70 euroa. Laajempaa vuorovaikutusta yleisön kanssa lisäävät ohjelmat: alennus 150 euroa. Alennuksella taiteilija sitoutuu valmistelemaan ja vetämään oheisohjelmaa yhdessä sovittuna ajankohtana (ei avajaispäivänä).

 

Näytteilleasettaja huolehtii teosten ja näyttelymaksun ohella:

 • Pr-materiaalin toimittamisesta Nykyajan käyttöön (tiedotepohja muokattavaksi, cv, kuvat) heti hyväksynnän saatuaan
 • Teosten kuljetus
 • Näyttelyn ripustus ja sen purkaminen ja näistä mahd. aiheutuva siivous
 • Omat ja mahdollisten assistenttiensa matka- ja majoituskulut
 • Mahd. avajaistarjoilu
 • Mahdollisista poikkeavista esitystekniikoista (laitevuokrat) tai näyttelyrakenteista, ja näistä aiheutuvien kustannusten ennalleen saattamisesta (esim. maalit ja maalaaminen)

 

 

Näyttelymaksuun sisältyvät valokuvakeskuksen palvelut

 

 • Kausiesitteen suunnittelu, painatus ja postitus
 • Näyttelyjulisteen suunnittelu, painatus ja jakelu lähialueella
 • Sähköisten avajaiskutsujen suunnittelu ja jakelu
 • Näyttelytiedotteen ja teosluettelon laatiminen yhdessä taiteilijan kanssa
 • Sähköinen tiedottaminen medialle ja muille sidosryhmille
 • Tiedottaminen www-sivuilla, sosiaalisessa mediassa ja näyttelyssä
 • Teosten näyttelyaikainen vakuuttaminen (jälleenteettämisarvo/materiaalikustannukset)
 • Apuhenkilö näyttelyn ripustuksessa tai purkamisessa tarvittaessa
 • Tavanomaiset ripustustarvikkeet
 • Näyttelytilan siisteys ja valvonta näyttelyjakson ajalta
 • Näyttelytilan vuokra, valaistus ja tekniikka

 

 

 

Hakemus

 

Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostilla info.nykyaika(at)gmail.com tai postitse Valokuvakeskus Nykyaika, Kauppakatu 14, 33210 Tampere. Viimeisen päivän postileima hyväksytään postitse lähetettyihin hakemuksiin.

 

Sisällytä hakemukseen ainakin nämä:

 • Hakemusportfolio yhdelle pdf:lle (max 2 MB): Näyttelyn nimi, kuvanäytteet, projektikuvaus sekä ansioluettelo
 • Täytetty hakemuslomake

 

Nimeä hakemusdokumentit omalla nimelläsi, mielellään muotoon: Sukunimi_Etunimi_Näyttelyn nimi Tarkista että kaikissa dokumenteissasi on hakijan yhteystiedot.