Sijainti ja saavutettavuus

 
Kuinka tulla Valokuvakeskus Nykyaikaan:

Kävellen ja bussilla pistäydyt meille helposti, sillä valokuvakeskus sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustorilta, osoitteessa Kauppakatu 14. Hämeenkadun länsipäästä sekä Hämeenpuistosta on Nykyaikaan vain korttelin matka.

Kun olet liikkeellä omalla autolla, huomioi että Kauppakatu on yksisuuntainen katu, jonka kulkusuunta alkaa Hämeenpuistosta päin. Kauppakadulla on mahdollisuus maksulliseen kadunvarsipysäköintiin. (Tariffi v. 2021: 15 min 0,80 €; 30 min 1,60 €; 1 h 3,20 €.)

Esteettömyys:

Valokuvakeskus Nykyaika sijaitsee niin kutsutussa Säästöpankintalossa, joka on osa vanhaa ja maakunnallisesti arvokasta tamperelaista kulttuuriympäristöä. Tämä tarkoittaa ikävä kyllä liikuntarajoitteiden kannalta sitä, ettei sisäänpääsy Nykyaikaan ole esteetön.

Nykyajan tiloihin astutaan sisään Kauppakadulta kahden järeän kiviportaan kautta. Olemme hankkineet metallisen irtoliuskan, joka sijoitetaan tarvittaessa portaiden päälle. Liuska mahdollistaa pyörätuolin tai rollaattorin työntämisen sisään katutason galleriatilaan riittävän loivassa kulmassa. Ulko-oven leveys on 80 cm.

Katutason tilojen välissä on vain matalia kynnyksiä, joten pääsy käsikirjaston puolelle onnistuu helposti sen jälkeen, kun pyörätuoli tai rollaattori on saatu sisätiloihin. Yläkerrassa sijaitseva WC-tila on kuitenkin ahdas, joten pääsy WC:hen ei ole yläkerrassa mahdollista apuvälineiden tai avustajan kanssa.

Nykyajan näyttelytilat jatkuvat alakerrassa, niin kutsutussa studiossa, jonne johtaa 14 puuporrasta. Tähän kellaritilaan ei valitettavasti pääse muuta reittiä kuin portaita pitkin. Alakerrassa sijaitsee kuitenkin tilavampi WC, jonne mahtuu mukaan myös rollaattori.

Vaihtoehtoinen kulku Nykyajan tiloihin, suoraan käsikirjaston puolelle, on mahdollista taloyhtiön sisäpihan kautta, jolloin pyörätuoli tai rollaattori tulee nostaa yhden, noin 10 cm korkean kynnyksen yli. Oviaukon leveys sisäpihan puolella on noin 75 cm. Sisäpihaan johtava portti on lukossa, joten tätä kulkureittiä voi käyttää ainoastaan silloin, kun käynti Nykyaikaan sovitaan etukäteen. Parhaiten kulku sisäpihan kautta onnistuu arkena noin kello 15:een saakka.

Olet aina lämpimästi tervetullut Nykyaikaan! Käynnistä voi sopia etukäteen puhelimitse numerosta 050 441 2014 tai sähköpostitse osoitteesta galleria.nykyaika@backlight.fi