Käsikirjastossa tapahtuu

Käsikirjasto

 

Valokuvakeskus Nykyajan käsikirjastosta löydät laajan, lähes tuhannen niteen valikoiman valokuva-aiheista kirjallisuutta.

Käsikirjaston seinällä on esillä Kuukauden kuva, kuukausittain vaihtuva valokuvateos. Kirjapoiminta on valokeilaan asetettu nosto Nykyajan kirjahyllystä.

Käsikirjaston punainen sohva on oiva paikka istahtaa hengähdystauolle näyttelyvisiitin ohessa – ja saa kirjastoomme tulla myös ihan noin muuten vaan! Käsikirjasto on avoin ja ilmainen kaikille.

 

Kirjapoiminta
– näyttelyassistentti suosittelee!

 

Mikä kirjapoiminta?

Kirjapoiminta Nykyajan käsikirjaston kattavasta valokuvakirjojen kokoelmasta.

Valokuvakeskus Nykyajan uusi aluevaltaus kulkee nimellä ”Kirjapoiminta”. Kirjapoiminnassa valokeilaan nostetaan kiinnostava julkaisu Nykyajan käsikirjaston kattavasta valokuvakirjojen kokoelmasta. Nosto voi olla sattumanvarainen, tarkasti harkittu tai perustua esimerkiksi johonkin yhteiskunnallisesti ajankohtaiseen aiheeseen. Kyseessä voi olla klassikkoteos, pieni vihkonen tai vaikkapa uutuuksista uusin valokuvakirja.

Tavoitteena on lisätä käsikirjastomme näkyvyyttä ja helpottaa yleisön tutustumista valokuvakirjallisuuteen.

Kirjapoiminta on esillä käsikirjastossamme, tervetuloa!

 

Kirjapoiminta: joulukuu 2019

 

HEIKKI WILLAMO: Vuosi metsässä (Maahenki 2012)

Vuosi metsässä on tunnelmallinen teos, joka sisältää päiväkirjamaista kerrontaa ja herkkyydessäänkin vahvoja mustavalkokuvia metsän olemuksesta. Kirjan tarinankerronta alkaa 21.12.2009, aikalailla tasan kymmenen vuotta sitten.

Eläimet, vuodenajat ja tarinallinen metsän olemus kohtaavat päiväkirjamaisen, paikoin jopa runollisen ja herkänkin tekstin. Teksti pohjaa tarkkoihin havaintoihin ympäristöstä sekä pohdiskeleviin tunnetiloihin ja myytteihin. Mikä on ihmisen suhde metsään, eläimiin?

Vuosi metsässä -kirjan valokuvat ovat vangitsevia, syviä ja harmonisia. Kuvista paistaa kuvaajan intohimoinen suhde ympäristöönsä: näkökulma on usein yllättävä mutta luonnollinen, samanaikaisesti utuisen tunnelmallinen ja terävä. Herkkä, melankolinen kauneus kohtaa valööririkkaan, vahvan tunnelatauksen.

Vuosi metsässä -kirja ansioituu erityisesti kokonaisteoksena, eräänlaisena kasvukertomuksena. Tekstit ja kuvat toimivat myös irrallisina katkelmina sieltä täältä selaillessa, mutta parhaiten teos pääsee oikeuksiinsa alusta loppuun luettuna.

Vuosi metsässä -valokuvanäyttely on ollut esillä Valokuvakeskus Nykyajassa syksyllä 2012.


Heikki Willamo on karjalohjalainen valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija. Hän on erityisen kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana.

Willamo on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla ja julkaissut parikymmentä kirjaa. Willamon työt ovat jo pitkään kuljettaneet ihmisiä pohjoisen luonnon äärelle miettimään sen ainutkertaisuutta ja haavoittuvuutta.”

Lähde: http://www.heikkiwillamo.com/info/

Kirjapoiminta: arkisto

2019