v

BACKLIGHT OPEN CALL / MAJAOJAPALKINTO

Kansainvälinen, avoin taiteilijahaku Backlight -valokuvatapahtumaan on käynnistynyt. Haku päättyy 5.6.2016.

MAJAOJAPALKINTO SUOMALAISILLE!

Majaoja-säätiö on päättänyt tukea suomalaista valokuvataidetta kolmella rahapalkinnolla. Palkintojen yhteenlaskettu summa on 18 000 euroa. Palkinnot jaetaan kolmella hakijalle siten, että 1. palkinto on 10 000 euroa, 2. palkinto 5000 euroa ja 3. palkinto 3000 euroa. Palkinnot voidaan myöntää yksittäiselle taitelijalle tai työryhmälle.

Palkintojen saajat valitaan Backlight –valokuvatapahtumaan hakeneiden suomalaisten taitelijoiden ja työryhmien keskuudesta. Hakijoiden tulee huomioida Backlight ´17 teema, joka on ”Itsenäisyys”. Kaikille avoin haku on Backlight –tapahtumaan 6.4-5.6.2016 välisenä aikana. Haku tehdään digitaalisen alustan www.opencall.fi kautta.

Päätökset palkittavista tehdään vuoden 2016 aikana. Majaoja-säätiön palkintojen saajat julkistetaan Tampereella syyskuussa 2017 Backlight –valokuvatapahtuman yhteydessä.

Palkittavat taitelijat valitsee Backlight open call –jury, johon kuuluvat Tuula Alajoki (Suomi), Miha Colner (Slovenia), Ãngela Ferreira (Portugali) Tina Schelhorn (Saksa). Palkintojen saajat päättää ja ylintä päätösvaltaa käyttää Majaoja-säätiön hallitus.

Tamperelainen Majaoja-säätiö on vuonna 2000 perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista kulttuurielämää sen kaikissa ilmenemismuodoissa.

Valokuvakeskus Nykyaika ry. on Majaoja-säätiön yhteistyökumppani valokuvataiteen palkitsemishankkeessa.

 

open call Backlight17www.backlight.fi

www.opencall.fi

majaoja-saatio.fi

MAJAOJA_logo