v

ELOKUU: Julia Weckman

Julia Weckman: Olemisen rajalla

6. – 30.8.2016 Nykyajan alakerrassa

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

Olemisen rajalla (On the Border of Existence) -näyttely kertoo elämän alkuperäisyydestä, haavoittuvuudesta ja jatkuvuudesta. Loppusyksyllä ja talvella maahan lakoontuvat ja keväällä jälleen nousevat elämänmuodot kertovat jostain suuremmasta; elämän sinnikkyydestä, kasvien ja elämänvoiman alkuperäisyydestä ja luonnon järjestyksestä.

Weckman Julia: Sample1, 2015

Weckman Julia: Sample1, 2015

– Minua kiinnostaa kasveissa ja siemenissä oleva ihmeellinen koodi, joka mahdollistaa jokaisen talven jälkeen uudestisyntymisen. Olen samalla pohtinut ihmisyydestäkin löytyvää luonnon järjestystä, joka kylmyydestä ja välinpitämättömyydestä huolimatta nostattaa päänsä aina uudelleen.

 

Näyttelyyn kuuluu valokuvien lisäksi video ja installaatio. Nykyajassa esillä oleva kokonaisuus on Julia Weckmanin ensimmäinen näyttely Tampereella. Osia Olemisen rajalla -kokonaisuudesta on ollut aiemmin esillä Kirkkonummella ja Helsingissä. Syyskuussa näyttely jatkaa laajemmalla kokonaisuudella Kuusamoon.

 

Julia Weckman (s.1977) on espoolainen valokuvataiteilija ja kuvataiteilija. Weckman on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi v. 2004. Weckman valokuvaa maiseman kautta omia henkilökohtaisia tuntemuksia ja elämäntilanteita. Viime vuosina näyttelyihin on tullut mukaan myös installaatioita. Weckman on pitänyt monia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja on mukana näyttelytyöryhmissä, taidehankkeissa ja projekteissa pääkaupunkiseudulla.

 

Samaan aikaan katutason galleriassa Laura Böök: Walking on Rivers