v

HUHTIKUU: International Art Collaboration

2. 30.4.2016   INTAC: Desire – kaksiteräinen miekka

 

Huhtikuussa maailma tulee Nykyaikaan, kun ”Desire – kaksiteräinen miekka” -näyttely esittelee yli 300 valokuvan ja useiden videoteosten voimin kansainvälistä nykytaidetta. Näyttelyn teoksissa on vahvasti esillä eri kulttuurien inspiroiva vaikutus, sillä tekijöitä on Tampereelta, Etelä-Koreasta, Kanadasta, Saksasta, Japanista ja Intiasta.

 

Lavinia Colzani_Not just a hole

Lavinia Colzani_Not just a hole

Näyttely tuo esille taiteilijoiden kollektiivisen pohdinnan valokuvien ja videoteosten kautta. Kaikille yhteinen ja tuttu teema ”halu” sai uusia mielenkiintoisia vivahteita ja tulkintoja taitelijoiden erilaisten taustojen ja kansalaisuuksien vaikutuksesta. Teokset käsittelevätkin teemaa hyvin erilaisista näkökulmista: fyysisen himoon, mainosmaailman luomiin tarpeisiin, lapsuuden kaihoon, toiveisiin paremmasta, utopian maailmaan, toiveisiin ymmärtää subjektiivisia kokemuksia sekä haluun ymmärtää ja kokea kosketus.

 

Vuonna 2010 perustettu INTAC (International Art Collaborations) on yhteistyöhanke, joka koostuu korkeakoulujen taideopiskelijoista eri puolilta maailmaa. Tekijät ovat työskennelleet ”halun” parissa digitaalisessa ympäristössä: mukana on ollut 50 taideopiskelijaa, joista Suomessa toimii 12.

 

 

 

 

 

INTAC-verkosto toimii seuraavissa korkeakouluissa:

  • Tampereen ammattikorkeakoulu           Tampere, Suomi
  • OCAD University                     Toronto, Kanada
  • Chung-Ang University           Soul, Etelä-Korea
  • BTK University of Applied Sciences and Design Berliini, Saksa
  • Osaka University of Arts           Osaka, Japani
  • India National Institute of Design (NID) Ahmedabad, Intia

 

Avoimet avajaiset ovat 1.4. klo 18.

 

Tekijät tavattavissa Taidesuunnistuksessa 23. 24.4.

 

Nykyaika on avoinna Taidesuunnistusviikonloppuna, jolloin tavattavissa klo 11-17 on INTAC-joukon suomalaisia sekä ulkomaisia tekijöitä. Yleisöllä on mahdollisuus kysyä tekijöiltä suoraan teosten taustoista, pohtia teemaa ja keskustella kansainvälisen yhteistyön luonteesta.

 

 

INTAC: DESIRE

2. – 30.4.2016

avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16

Poikkeus 23. 24.4. jolloin klo 11-17.

Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

Nykyaika, Kauppakatu 14, 33210 Tampere, puh. 050 441 2040