v

LOKAKUU: Heikki Humberg

8.10. – 1.11.2016

Heikki Humberg: Rooms of Truth

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

 

Heikki Humbergin kuvasarja Rooms of Truth keskittyy tyhjien kuulusteluhuoneiden näyttämiseen ja niiden synnyttämien ajatusten ja tuntemusten tutkimiseen. Tilojen tyhjyys jättää kuvan merkityksen avoimeksi, ja antaa katsojalle mahdollisuuden kuvitella itsensä huoneeseen.

 

Sana kuulusteluhuone herättää mielikuvia, jotka pohjautuvat populaarikulttuuriin, kuten poliisisarjoihin. Kuulusteluihin liittyy myös paljon virheellisiä stereotypioita teräksisistä pöydistä ja valheenpaljastimista. Todellisia kuulusteluhuoneita ei kuitenkaan usein näy mediassa, ja internetistä löytyvät kuvat ovat joko vankilamuseoissa kuvattuja tai elokuvista lainattuja. Humberg on halunnut tarttua tähän epäkohtaan ja näyttää oikeita nykyaikaisia kuulusteluhuoneita. Teokset pyrkivät purkamaan kuulusteluihin liittyviä myyttejä ja tuomaan asiaan yhteiskunnallista avoimuutta ja läpinäkyvyyttä.

Humberg Heikki: Rooms of Truth, 2015 Irlanti

Humberg Heikki: Rooms of Truth, 2015 Irlanti

 

Heikki Humberg (s. 1981) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta v. 2014 ja jatkaa parhaillaan valokuvauksen maisteriopintoja Aalto-yliopistossa. Rooms of Truth -kuvasarjaa on kuvattu kahdeksassa Euroopan maassa vuosina 2015-16. Nykyajan näyttely on sarjan ensiesitys. Seuraavaksi teokset ovat esillä Dublinissa marraskuussa.

 

Humbergin kuvasarja alakerran galleriassa. Samaan aikaan katutasossa Wilma Hurskainen: The Man Comes Around