v

Ilias Sipsas & Apollonas Glykas: Syzygy – Spatial cuts and merging orbits

5.6.-5.7.2021

SYZYGY – Spatial cuts and merging orbits -näyttelyssä Apollonas Glykas ja Ilias Sipsas kyseenalaistavat valokuvan rajoja yhdistämällä valokuvaa ja kuvanveistoa. Hyödyntämällä valokuvauksen kyseenalaista mainetta todellisuuden täsmällisenä dokumentaationa, kreikkalaistaiteilijat ovat toteuttaneet kokonaisen erikoisten olentojen, uusien päämäärien ja tilallisten sovitelmien maailman.

Apollonas Glykas (s. 1983) on opiskellut valokuvausta Leica Akatemiassa ja valmistunut Ateenan kuvataidekoulusta vuonna 2011. Hän työskentelee kuvanveiston, installaation, maalauksen ja valokuvauksen parissa.

Glykas on kiinnostunut odottamattomista kohtaamisista, jotka toimivat viesteinä menneisyydestä. Tunnistamattomat muodot, jotka näyttävät antenneilta, käsivarsilta, putkilta tai jalansijoilta, luovat kuvakehyksen, joka toimii myös teosten veistoksellisena elementtinä.

Ilias Sipsas (s. 1981) on opiskellut Tinoksen kuvataidekoulussa 2005-2008 ja George Lappasin kuvanveisto-osastolla Ateenan kuvataidekoulussa 2008-2016. Sipsasin työskentely tähtää hetken löytämiseen, jossa menneisyys ja tulevaisuus voivat kohdata ja kehittyä rinnakkain. Työstämällä ja vahingoittamalla negatiiveja pimiössä hän pyrkii muuttamaan tavanomaista tapaa tehdä valokuvia.

Näyttelyn kuraattori on Ateenassa asuva suomalainen kuvataiteen maisteri Sebastian Boulter
sebastianboulter@gmail.com
041 755 79 20

Näyttelyä on tukenut Suomen Kreikan ystävien liitto ry.