JOULUKUU: 4X Kantola – Koskialho – Nuutinen – Talvitie

2.–23.12.2017  ma-pe 12-18, la-su 12-16 Nykyajan molemmissa kerroksissa.
Majaoja-säätiön ryhmänäyttely 4X ”Suomi100 – Pirkanmaa eilen ja tänään” on neljän erilaisen valokuvaajan kohtaaminen.
Näyttely esittelee muun muassa Puntalan punk-henkeä, Kalevalan uustulkintaa, Keskustorin tarinoita ja Tamperetta Maikki Kantolan, Tuomas Koskialhon, Petri Nuutisen ja Laura Talvitien projektien valossa. Tamperelainen Majaoja-säätiö valitsi heidät näyttelyynsä ”Suomi100 – Pirkanmaa eilen ja tänään” vuoden 2016 apurahojen saajien joukosta.

Kuva: Maikki Kantola

Maikki Kantolan (s.1967) valokuvasarja Puntala on PUNK kertoo kesästä, rajattomasta riemusta, musiikin tärkeydestä, aatteesta ja asenteesta. Keesit on kohotettu, merkit ommeltu ja kettingit viritetty. Hän tutkii mediateoksissaan positiivisesti vaihtoehtoisia ja valtavirran ulkopuolelle jääviä ilmiöitä.
 

 

 

 

Kuva:Tuomas Koskialho

Tuomas Koskialhon (s. 1987) Calevalae Nash -teoskokonaisuus käsittelee uussuomalaisuutta, Tamperetta ja Kalevalaa. Kahden tai useamman kulttuuri-identiteetin välillä tasapainoilu luo uutta monikulttuurista kuvastoa, jossa Kalevala toimii peilinä ja Tampere miljöönä.
Tuomas Koskialhon kiinnostus suuntautuu sosiaalisiin yhteentörmäyksiin ja identiteettikysymyksiin.

 

 

 

 

Kuva: Petri Nuutinen

Petri Nuutisen (s. 1955) valokuvat ovat taltiointia ensimmäisen vuoden tunnelmista ratikan rakennustyömaalla valokuvaajan kotikulmilla. 4 1/2 sarjan työmaa näyttäytyy kaupungissa suurena sirkuksena ja tuntuu usean vuoden ajan jokaisen asukkaan elämässä. Kuvasarja on alku neljä ja puoli vuotta jatkuvalle projektille. Teoksissaan Nuutinen yhdistää taiteen keinot valokuvan dokumentaarisuuteen.
 

 

 

Kuva: Laura Talvitie

Laura Talvitien (s. 1987) valokuvasarja tarkastelee torilla risteävien tarinoiden ja ihmisten kautta Kenelle Keskustori kuuluu.
Laura Talvitie on tamperelainen kuvajournalisti. Hänen kurssityönä alunperin julkaistu reportaasinsa on saanut uusia muotoja Keskustorin elämän jatkaessa kulkuaan.