v

Juha-Pekka Inkinen: Vaihtoehtoisia Menneisyyksiä

18.11.-18.12.

Inkisen kollaasit vaikuttavat historiallisilta dokumenteilta, mutta faktat eivät näytä pitävän paikkaansa. Häiritsevät elementit ja yhteenkuulumattomuudet kolhivat toisiaan.

Kuvat ovat maailmasta, joka muistuttaa omaamme, mutta on kuitenkin toinen. Olemme olemassa monina eri versioina rinnakkaisissa maailmankaikkeuksissa. Nämä kuvat ovat totta, sillä jossain kaikki, mikä yleensä voi tapahtua luonnonlakien puitteissa, tapahtuu.

Multiuniversumi on äärellinen tai ääretön määrä maailmankaikkeuksia. Muita, meidän maailmankaikkeutemme ohella multiversumiin kuuluvia kaikkeuksia kutsutaan rinnakkaisiksi maailmankaikkeuksiksi.

Multiversumin mahdollisuus on nostanut esiin monia niin tieteellisiä, filosofisia kuin teologisiakin kysymyksiä.

Inkisen tuotannossaan päällimmäisiä teemoja ovat yhteiskunnan tila ja aika, joita kaikki työt tavalla tai toisella käsittelevät. Jokaisen asian takaa voi löytää tilan, josta näkee valtarakennelmien taakse. Kuvan kauneus läpäisee katsojan suojaukset.

Juha-Pekka Inkinen (s.1955) on valmistunut valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista 1986. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, minkä lisäksi hän on tehnyt 6 kirjaa ja toiminut opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa ja kuvatoimittajana YLE Uutisissa.