v

KESÄKUU: Marja-Liisa Torniainen

Marja-Liisa Torniainen & Kaupin vastaanottokeskus:

No Man Is an Island – We Are Interconnected

3.6.- 3.7.2017

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy


Marja-Liisa Torniaisen kuvien malleina loistavat vastaanottokeskuksen asukkaat. Esille päätyneissä teoksissa huomattavan suuri rooli on lapsilla. Näyttelyä voikin luonnehtia puheenvuorona perheiden yhdistämisen puolesta. Mukana on TV-monitorilla myös asukkaiden itsensä ottamia valokuvia.

Ajatus siitä, että ihmiskunta ja koko luomakunta on orgaaninen kokonaisuus, on John Donnen tekstin viesti: jos vahingoitamme luontoa tai lähimmäistämme, vahingoitamme aina samalla myös itseämme. Ihmisten yhteys toisiinsa luo elävän verkoston välillemme. Tämä sidos näkyy ihmistä kuvaavassa teoksessa, on se sitten miltä aikakaudelta tahansa.
Marja-Liisa Torniaisen valokuvanäyttely on tehty yhteistyössä Kaupin vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa osana Tampereen yliopiston Tiede, taide ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus – Making Spaces of Justice across East-West Divide -projektia, jota on tukenut Koneen säätiö.

Marja-Liisa Torniainen (s. 1953) asuu ja työskentelee Tampereen Ateljeetalossa. Hän on valokuvaava taidemaalari ja vapaa kirjoittaja, joka on opiskellut mm. Lahden Taideinstituutissa ja TAMK:ssa.

 

Oheisohjelmat


* Sunnuntai 11.6.
12.30 Näyttelyn lyhyt esittely
13.00-14.30 Paneelikeskustelu
TAIDE, TIEDE JA MYÖTÄTUNNON POLITIIKKA

Osallistujat:
Tampereen yliopisto, tutkija Anna-Kaisa Kuusisto-Arponen
Kaupin vastaanottokeskuksen varajohtaja Tommi Helevirta ja asukkaat Asmahan Kazem ja Ali Ghazi Al-Saaid
Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen Milka Hanhela
Taiteilija, Tampereen taiteilijaseuran jäsen Raman Hussain
Moderaattoreina toimivat taiteilijat Anne Lehtelä ja Marja-Liisa Torniainen
(pidätämme oikeudet muutoksiin)

Kielinä: suomi ja englanti

* Ääniteostyöpaja näyttelyn teemaan liittyvän John Donnen tekstin No Man Is An Island pohjalta. Työskentelypäivistä sovitaan yhdessä osallistujien kanssa. Teos tulee jatkossa kiertämään näyttelyn mukana. Ne, jotka haluaisivat kuvauttaa itsensä seuraavaan näyttelykokonaisuuteen, voivat myös ilmoittautua sähköpostilla galleriaan.