v

MAALISKUU: Haapio, Ihanus, Rautamaa

KATUTASON NÄYTTELYTILASSA 5. – 27.3.2016:

Antti Haapio, Petri Ihanus, Sampo Rautamaa: Kolme askelta arjesta

Ryhmänäyttely, jonka tamperelaiset kuvaajat lähestyvät arjen olemusta kolmesta eri suunnasta.

 

Antti Haapion teokset koostuvat lukuisista samasta aiheesta, eri hetkinä otetuista dokumentaarisista valokuvista. Arki muodostuu toistosta. Sarjallisella esitystavallaan Haapio haluaa kyseenalaistaa olettamusta, että yksi valokuva voisi esittää minkäänlaista totuutta kohteestaan. Antti Haapio (s. 1964) työskentelee lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa ja on valmistunut valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista 1990.

 

Petri Ihanus kaivaa arkisesta ympäristöstään visuaalisesti innostavia yksityiskohtia ja tiivistää niitä abstraktiin muotoon. Tutut asiat muuttuvat käsitteellisiksi. Nekalassa asuva Petri Ihanus (s. 1961) on opiskellut kuvataidetta ja graafista suunnittelua, ja toiminut aktiivisesti monen paikallisen kulttuuritapahtuman taustalla.

 

Sampo Rautamaa kuvaa arkielämää pilke silmäkulmassaan. Lehtikuvaajana tunnettu Rautamaa muistuttaa näyttelyn teoksillaan, että mediaan päätyvän otoksen lisäksi saattaa samasta aiheesta olla kameraan vangittuna vieläkin intensiivisempi ja tunnevoimaisempi hetki. Sampo Rautamaa (s. 1963) valmistui Lahdesta valokuvaajaksi vuonna 1995, jonka jälkeen hän on kuvannut useille kotimaisille sanomalehdille.

 

Petri Ihanus: Nuoli

Petri Ihanus: Nuoli

Haapio_Puisto

Haapio_Puisto

Rautamaa_Tango

Rautamaa_Tango