v

MAALISKUU: Hyvärinen, Mäntymaa

KELLARISSA 5. – 27.3.2016:

 

Nykyajan kellarissa on esillä Aimo Hyvärisen installaatio kolmelle videotykille. Kolmen näytöksen videoperformanssissa taiteilija Heikki Mäntymaa tekee kiireetöntä matkaa penkin kanssa: ”Elämää kokenut penkki on minulle milloin lohtu, milloin ilo, itku, ikävä. Vaikka elämä erehdyttää, penkki ei jätä eikä petä. Olen ollut penkkini kanssa niin museoissa, gallerioissa, katoilla ja kaduilla, kirkoissa ja kulkuvälineissä esiintymässä.” Penkki on kuvaus taiteen, ihmisten ja tilanteiden kohtaamisista. Samalla se on kuvaus erään taiteilijan maailmasta ja tekemisen lähtökohdista. Teoksen käsikirjoitus: Aimo Hyvärinen ja Heikki Mäntymaa, videototeutus Aimo Hyvärinen, leikkaus Irma Silvennoinen.

 

Video- ja mediataiteilija Aimo Hyvärinen (s. 1952) on toiminut valokuva- ja mediataiteen pedagogina vuodesta 1980. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti mediatuotantojen, taiteen ja viestinnän alueilla ja pitänyt omia näyttelyitä koti- ja ulkomailla aina 1970-luvun lopulta alkaen.

 

Tampereen Messukylässä syntynyt (v. 1944) Heikki Mäntymaa teki taiteilijadebyyttinsä Dimensio-ryhmässä vuonna 1985, jonka jälkeen hän on tehnyt satoja performansseja ja osallistunut lukuisiin näyttelyihin. Mäntymaa on performanssitaiteilija, valokuvataiteilija, ympäristötaiteilija, taidemalli, kirjoittaja ja kouluttaja – sanalla sanoen vapaa taiteilija.

 

Aimo Hyvärinen: Penkki (videoclip)

Aimo Hyvärinen: Penkki (videoclip)