Menneet näyttelyt

Syksy 2012:

Nykyajan raunioilla, Valokuvanäyttely TR1 Taidehallissa 8.11. – 9.12.2012

 

Valokuvakeskus Nykyaika täyttää kuluvana vuonna 30-vuotta ja juhlii taivaltaan työtä tekemällä. Suurin panostus on TR1 Taidehallissa nähtävä laaja juhlanäyttely, johon haettiin taitelijoita avoimella haulla. Kaikkiaan 127 taiteilijaa tai -ryhmää laativat yhteensä yli 200 projektiehdotusta, joista näyttelyyn on valittu 36 taiteilijaa. Valitut taiteiijat ovat:

Henni Alftan Laurene Bois-Mariage Vesiputous / Waterfall, 2011
Aukusti Heinonen
Helinä Hukkataival
Jan Ijäs
Rita Jokiranta
Riitta Järvelä
Ari Kakkinen
Pilvi Keto
Sirpa Kinnunen
Lasse Lecklin
Jaana Maijala
Maarit Mustonen
KirsiMarja Metsähuone
Petri Nuutinen
Anna Nykyri
Elena Näsänen
Jukka Paavola
Paavo Paunu & Harri Laakso
Marja Pirilä & Petri Nuutinen
Minna Pöllänen
Tuomo Rainio
Tiina Riutta
Nanna Saarhelo & Niina Hartikainen
Oula Salokannel
Jenni Sormunen
Anu Suhonen
Elina Tuhkanen & Alma Heikkilä
Titta Valla
Suomi kuvaa -kollektiivi

Nykyajan raunioilla -näyttelyssä erityisen tarkastelun kohteena on valokuvan moninaisuus tässä hetkessä sekä teokselliset, välineelliset ja tekijyyteen liittyvät rajat. Kollektiivisuus on yksi näyttelyn avainsanoista ja myös näyttelyn kuratointi on tehty kollektiivisesti Harri Laakson,Anni Venäläisen ja Anna Jensenin toimesta.

18.8. – 23.9. Heikki Willamo: Vuosi Metsässä, TR1 Taidehallissa (Parvi)
Luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamon näyttelyssä kävijä kohtaa upeita luontokuvia. Kuvien mustavalkoisuus nostaa esiin metsän kauneuden, tunnelman sekä valojen ja varjojen dramatiikan.
”Kaiken on tapahduttava tässä metsässä, yhden vuoden aikana”, Heikki Willamo päätti. Hän valokuvasi 200 hehtaarin rauhoitettua aluetta vuodenkierron ajan. Hän vietti luonnontilaisessa suojellussa metsässä kerrallaan 1-4 vuorokauden jaksoja tutkien metsää ja sen lajistoa, nauttien kiireettömistä päivistä ja värjötellen hyytävän kylminä kuutamoöinä miettien metsän elämää.

29.9.–28.10. Terhi Asumaniemi: Toisen maailman rajalla, TR1 Taidehallissa (Parvi)
Terhi Asumaniemi on muutaman viime vuoden aikana tutkinut ja valokuvannut pienen länsisuomalaisen kylän, Parkanon, suoluonnon ympäristön muutosta. Toisen maailman rajalla –
valokuvanäyttelyn kantavana teemana on kuvata ihmisen aiheuttamia muutoksia suoluonnossa ekokriittisestä näkökulmasta.

Kesänäyttely 2012 jalkautuu kaupunkiin!

Arjen huoneet -näyttelykokonaisuus on osa Valokuvakeskus Nykyajan 30-vuotisjuhlavuotta sekä Pirkanmaan 5. Triennaalin satelliittitapahtuma.

Valokuvatyöryhmässä mukana ovat:
Juha Allan Ekholm: Night trip
Eijaa Heikkinen: Ajolähtö
Auli Heinävä: Tänään Tammelassa
Maikki Kantola: Onnen hippusia
Mirja Paljakka: Melkein näkymätön
Hans Viebrock: Outoja hedelmiä

Katso projektin tarkat paikat ja ajat.

Kevät 2012:

25.2.–25.3. Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä:
Hyvää Päivää, herra Holbein!

Sisäiset maisemat -näyttely TR1 Taidehallissa 21.1. – 19.2.2012
Sisäiset maisemat -näyttely yhdistää keramiikkaa, valokuvaa, ääntä ja videota. Se sukeltaa ajan kerroksiin ja risteymiin henkilökohtaisten tarinoiden ja albumikuvien kautta. Taiteilijat Marja Pirilä,Tomoko Kurahara ja Satoko Sai ovat haastatelleet yhdeksää turkulaista vanhusta: Ulla Andell, Ingrid Johansson, Eva ja Eero Järvinen, Leena Lahti, Matti Murto, Pekka Nekki, Ruth Vuorensola ja Vieno Wallenius. Näistä kohtaamisista syntyneet teokset näyttävät välähdyksiä heidän pitkän elämänsä varrelta. Heidän muistojensa peilaaminen Turun kaupungin yleiseen historiaan auttaa tavoittamaan tapoja, mielikuvia ja tunnelmia siitä, miten ihmiset ottavat paikkansa maailmassa.