v

JOULUKUU: Petri Nuutinen

Petri Nuutinen: ROMA
4.12. – 23.12.2015

Taiteilijatapaaminen su 13.12. klo 13.00
Petri Nuutinen kertoo työmetodeistaan: Miten havainnosta syntyy taideteos? Miksi valokuvaan ei riitä suorakaiteen muoto? Tule kuulemaan ja keskustelemaan, kuinka digitaalisuus yhdistyy Petri Nuutisen käsityönä tekemään vedostustekniikkaan. Näyttelyyn ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Joulukuussa Nykyajassa on esillä valokuvaaja Petri Nuutisen 60v. juhlanäyttely. Elävä taiteilija viettää juhliaan parhaiten tekemällä uutta.

 

”ROMA, la città eterna – ikuinen kaupunki. Siellä vuosituhansien ajan uutta on lisätty vanhan rinnalle ja päälle röyhkeästi, rohkeasti ja kiinnostavasti. Sitä ei voi nauttia kerralla loppuun.

Monien Rooman visiittien jälkeen sain keväällä 2015 tilaisuuden työskennellä Circolo Scandinavo -taiteilijaresidenssissä keskellä kuhisevaa kaupunkia. Suuntasin joka aamu kilometrien kävelyretkille katsomaan ja kuvaamaan kaupungin runsautta, jossa arkinen elämä ja historialliset kerrokset kietoutuvat toisiinsa niin hyvässä kuin pahassa.”

Petri Nuutinen, ROMA, 2015

Petri Nuutinen, ROMA, 2015

Petri Nuutisen kuvausmetodi noudattaa katseen liikettä. Kuvauspaikan havainnot hän tallentaa yksittäisiksi valokuviksi ja yhdistää ne myöhemmin yhdeksi vapaamuotoiseksi teokseksi. Käsintyöstetyt pohjat antavat elävän pinnan uniikeille paperittomille pigmenttivedoksille.

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut Petri Nuutisen työskentelyä.

 

Näyttelyinfo:

Nykyaika, Kauppakatu 14, 33210 Tampere
Avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16
Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy
Puh. 050 441 2040

Petri Nuutinen (s.1955) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän valmistui valokuvaajaksi Lahden taideteollisesta oppilaitoksesta 1977 ja on työskennellyt valokuvataiteilijana, journalistina, kuvatoimittajana, teatterikuvaajana ja opettajana sekä graafisena suunnittelijana.
Petri Nuutinen kuvaa paikkoja ja ihmisen jälkiä niissä ja on tehnyt niin perinteisiä kuin käsitteellisiä maisemavalokuvasarjoja. Lisäksi Nuutinen on toteuttanut kolmiulotteisia camera obscura -teoksia valokuvataiteilija Marja Pirilän kanssa.
Yksityisnäyttelyitä Petri Nuutinen on pitänyt vuodesta 1981 lähtien ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin koti- ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityiskokoelmissa.
Valokuvakirjat Paikkoja/Places 1993 (suomi/englanti) ja Paikkoja/Steder/Luoghi/Places – Tampere/Bergen/Firenze 2003 (suomi/italia/englanti).
Petri Nuutinen on Valokuvataiteilijoiden liiton ja Tampereen taiteilijaseuran jäsen sekä Nykyajan perustajajäsen.