TAMMIKUU: Kira Leskinen

TAMMIKUU 2018

Kira Leskinen
Morriña

6.-29.1. 2018
Nykyajan katutason galleriassa

Kuva: Kira Leskinen

Kira Leskisen näyttely Morriña koostuu tasoskannerilla luodusta teoskokonaisuudesta. Kuvien raakamateriaalina on käytetty papereita ja pahveja, joista leikatuilla ja revityillä muodoilla Leskinen on luonnostellut kuvat skannerin lasitasolle.

Valokuvakeskus Nykyajassa esillä olevassa näyttelykokonaisuudessa intensiiviset värit rinnastuvat ensimmäistä kertaa myös Leskisen mustavalkoisiin teoksiin.
Teossarjan ilmaisulliset vaikutteet ammentavat niin 1920-luvun varhaisista valokuvallisista abstraktioista kuin modernin abstraktin maalaustaiteen pioneerien Ellsworth Kellyn ja Carmen Herreran yksinkertaisen iskevästä väri- ja muotokielestä.

Näyttelyn keskiössä on taiteilijan kiinnostus siihen, miten hiljaisuuden, toiston, rytmin ja improvisaation käsitteet taipuvat kuvalliseen muotoon.

Kira Leskinen (s. 1987) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Työskentelyssään hän liikkuu abstraktin ilmaisun äärellä, painottaen teoksissaan värin, muodon ja äänen välistä suhdetta.
Taiteilijan työskentelyä näyttelyn valmistamiseksi on tukenut Taiteen edistämiskeskus/Kuvataiteen näyttöapurahalautakunta.