v

Tero Puha: Splitting the Mirror

Tero Puha:
Splitting the Mirror

Näyttely I Exhibition 5.–28.10.2019 Nykyajan galleriassa.
Avajaiset perjantaina I Vernissage on Friday 4.10.2019 klo 17-19, tervetuloa! I Welcome!
(For English summary -> please scroll)

Tero Puhan uudessa näyttelyssä nähdään maailman ensi-iltansa Nykyajassa saava lyhytelokuva Original, sekä ennennäkemättömiä valokuvateoksia vuosilta 1995-2019.

Nykytaiteen kentällä toimiva Puha tunnetaan kuvamanipulaatioita, graafisia elementtejä sekä performansseja sisältävistä monitaidekokonaisuuksistaan. Nyt esillä on tarinallinen ja surrealistinen lyhytelokuva sekä taiteilijan puhtaasti valokuvallista tuotantoa. Filmille kuvatut muotokuvat esitetään ilman manipulaatioita, jolloin kuvaajan näkemys korostuu erityisellä tavalla. Näyttelyä varten Puha on käynyt kuvamateriaaliaan läpi vuodesta 1995 alkaen aina uusimpiin kuviin, jotka ovat vuodelta 2019. Kaikki kuvat ovat esillä ensimmäistä kertaa.

Puha on vuosien kuluessa kuvannut miehiä Suomessa sekä ulkomailla: ystäviä, partnereita, tuttavia ja vieraita. “Tässä kokonaisuudessa nähdään vain autenttista old-school valokuvaa. Huomio on valossa, kompositiossa ja oikean hetken tallentamisessa: tunnekokemuksessa. Analoginen prosessi on vaativa ja aikaavievä. Koen mielenkiintoisena rinnastaa kuvia eri vuosilta ja katsoa miten ne keskustelevat”.

Uusi Madridissa kuvattu lyhytelokuva tutkii miehenä ja yksilönä olemisen haasteita nyky-yhteiskunnassa. Original -lyhytelokuvassa kauniiseen espanjalaiseen puistoon lintuja tarkkailemaan tullutta, komeasta ja persoonallisesta ulkonäöstään tietoista miestä odottaa puiston uumenissa suuri yllätys.

Puhan työskentelyä on tukenut Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.
Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
Lyhytelokuvaa on tukenut AVEK.

TERO PUHA (S.1971) on monialainen kuvataiteilija, jonka pääasiallisia medioita ovat valokuva, video, elokuva, digitaalinen taide, sekä performanssi. Hänen teoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti ja niitä on näytillä useiden museoiden kokoelmissa kuten Nykytaiteen museo Kiasmassa, Helsingin taidemuseossa, Amos Andersonin taidemuseossa ja EMMA:ssa. Puha on valmistunut valokuvataiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000. Vuonna 2014 hän sai valokuvataiteen valtionpalkinnon. Puha asui Lontoossa lähes 12 vuotta ja palasi Suomeen pari vuotta sitten. Taiteilija kiteyttää työskentelynsä ydinteemaa: Identiteettiä ja elämän tarkoitusta etsivän nykyihmisen pyrkimykset löytää tasapaino luonnollisen ja luonnottoman välillä luovat väistämättä paineita ja ristiriitoja. Nämä paradoksit toimivat kimmokkeina teoksilleni.

*

Tero Puha (b.1971) a photographer, visual artist and filmmaker working with digital and analog media.
In his creative work, he often explores the life of the modern individual, focusing on body image, identity, gender roles and consumerism. Attempts to define the line between the natural and the unnatural are bound to create conflicts and pressures for the modern individual in search of identity and purpose in life.They are the sources of Puha’s inspiration.
Puha has worked in Helsinki, London, Paris, Berlin and New York. His art has been exhibited internationally and can be found in the collections of several art museums. Puha was awarded with Finnish State Prizein Photographic Arts in 2014.

https://www.teropuha.com