v

Timo Wright: Solace

Timo Wright
SOLACE 2.2.-25.2.2019
Avajaiset 1.2.2019 klo 17-19
Taiteilijatapaaminen 25.2.2019 klo 17

Solace -näyttely koostuu kahdesta surun ja luopumisen tärkeyttä käsittelevästä videoteoksesta.

Solace (suom. lohdutus) on kokeellinen dokumenttielokuva, jossa seuraamme pariakymmentä ihmistä itkemässä studiossa. Syitä heidän itkuunsa ei kerrota. Teosta kannattelee sitä varten sävelletty musiikki.

Itku on kiinnostava autonominen reaktio, jonka hallitseminen on hyvin vaikeaa. Jokainen meistä muistaa, kuinka on yrittänyt estää kyynelten kihoamisen silmiin, miten on koettanut pidätellä itkua, kunnes pääsee etäämmäksi muista.

Samalla itkeminen voi olla kuitenkin puhdistava kokemus. Usein se on myös jonkin toiminnon tai tuntemuksen päätepiste. Itkun tarkoituksesta on esitetty lukuisia teorioita, mutta yhtä varmaa selitystä itkun merkityksestä ei ole löytynyt. Itku kulkee läpi elämämme; itku aloittaa elämän ja usein myös päättyy kyyneliin – jos ei omiin, niin muiden.

Embrace (suom. syleily) on kokeellinen lyhytelokuva, joka kertoo kuolemasta, siitä mitä meistä jää. Olemmeko vain muistoja, tai kuiskauksia tyhjässä tilassa?

Timo Wright on valmistunut Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2014. Hän on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin Suomessa ja kansainvälisesti ja hänen elokuviaan on esitetty yli 70:llä eri festivaalilla kansainvälisesti.