v

TOUKOKUU: Touko Hujanen

Touko Hujanen: Uuden Maan Sanomat
6. – 29.5.2017

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

 

Toukokuussa gallerian kävijät voivat tulla kuvajournalisti Touko Hujasen mukaan tekemään reportaasia tai tarjota itseään Uuden Maan Sanomien juttuaiheiksi.

 

Kuva: Touko Hujanen

Toukokuussa esillä oleva Uuden Maan Sanomat -näyttely on tekijänsä kokonaisteos; valokuvanäyttely ja paikallislehti. Hujanen muuttaa valokuvakeskuksen näyttelytilat paikallislehden toimitukseksi. Taitelija asuu galleriassa ja tekee sieltä käsin ”paikallislehteä”. Tällä metodilla näyttelyn alussa valmiina olevan kolmen kokonaisuuden lisäksi galleriatilaan valmistuu kuukauden aikana uusi kuvasarja ja pop up -sanomalehtiteos.

 

 

 

 

Uuden Maan Sanomat -projektin taustaa

 

Sanomalehtiteos Uuden Maan Sanomat muodostuu sattumanvaraisuus-periaatteella tehdyistä matkoista Suomessa. Vuonna 2014 Touko Hujanen matkusti neljä kuukautta omassa kotikaupungissaan ja sen mpäristössä Uudellamaalla. Vuonna 2015 Hujanen ajoi ympäri Suomea kiertäen ajankohtaisia tapahtumia. Syksyllä 2014 lanseerattu ensimmäinen Uuden Maan Sanomat -lehti rikkoi joukkorahoitusennätyksen Suomessa. Kerran vuodessa ilmestyvä sanomalehti on 500 kappaleen rajattu painos. Jokainen lehti on signeerattu ja tulee kartonkilaatikossa. Lehti painetaan perinteisillä menetelmillä Glasgow’ssa.

 

Tekijästä

 

Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut kuvajournalisti, joka on valmistunut maisteriksi v. 2012 Tampereen yliopistosta. Hänet on palkittu mm. Vuoden lehtikuvaajana (2011) ja Vuoden nuorena lehtikuvaajana (2009). Uuden Maan Sanomien lisäksi hänen pitkäkestoiset kuvareportaasinsa ovat käsitelleet muun muassa Kolumbian sisällissotaa, joulupukkia ja Nevadan autiomaata. Hujanen työskentelee mm. The New York Timesille ja Raymondille sekä vetää kuvajournalistien 11-kollektiivia ja suunnittelee julkaisuja.

 

Oheisohjelma
Yleisökierroksia järjestetään keskiviikkona 17.5. ja torstaina 18.5 klo 13-14. Näiden aikojen lisäksi Hujasta voi tavata gallerialla muinakin ajankohtina; aina kun tekijä ei ole jutun perässä muualla. Ole yhteyksissä ja tarjoa visuaaliselle journalistille uutta materiaalia!