TOUKOKUU: Helinä Hukkataival

Helinä Hukkataival
Kabareeleidit
5.5.–28.5.2018

Helinä Hukkataival

 

 

 

 

 

 

 

Nykyajan Studiossa Helinä Hukkataipaleen Kabareeleidit -näyttely kuvaa tanssiryhmän harjoituksia. Hän on seurannut ja fanittanut Kabareeleidejä siitä asti, kun hän näki ensimmäisen kerran leidit tanssimassa eläkeläistapahtumassa Koskikeskuksessa Tampereella 2015.

Hukkataival on kuvannut näyttelyn valokuvat ja kaksi videota vuoden 2017 aikana pienessä tamperelaisessa teatteri La Stradassa.  Kuvaukset olivat kuin harjoituksia –  ilman yleisöä.  Eri tansseista hän sai paljon videomateriaalia. Näyttelyssä tansseja on kaksi, Girls, Girls, Girls ja Cancan.

Kabareeleidit esiintyvät paljon ja ryhmää tilataan eläkeläisten tilaisuuksiin, palvelutaloihin, ystävien ja tuttujen juhliin. Näin leidit itse kertovat ryhmästään:

”Millainen on tanssiryhmä Kabareeleidit? Ikähaitari 70-80v -yksi vähän nuorempi.

Ainakin upeata naisenergiaa, valloittavaa mummofiilistä ja iloista harrastamista, – sisuakin on tarvittu.

Iloa olemme saaneet ja kuulemma tuottaneetkin katsojille. Voiko kukaan olla happamana, kun riemukas mummoryhmä vetää can can’iä helmoineen ja höyhenineen.

Kabareeleidit: Marja-Liisa Tanhua, Sirkka Kaartinen, Sirkka Karvonen, Anneli Lehtonen, Maija-Liisa Salmi ja Pirjo Walli. Musiikin soitosta huolehtii Irma Kirjavainen. ”

Helinä Hukkataival on työskennellyt media- ja performanssitaiteilijana vuodesta 1969 ja toiminut taideopettajana aina vuoteen 2001 asti. Hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa. Hänen teoksiaan on nähty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. 1990-luvulta lähtien Hukkataipaleen teokset ovat olleet enimmäkseen performanssitaidetta, mutta nykyisin hän yhdistää niihin myös liikkuvaa kuvaa ja valokuvaa. Hänen teoksensa käsittelevät universaalin etsimistä yksityisessä kokemuksessa. Hukkataival sai Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2004.

Näyttelyä on tukenut Majaoja-säätiö.

Näyttelyyn liittyvä leidien pieni kabareetanssi  -työpaja (Charleston) sunnuntaina 20.5 klo 14.​