v

TOUKOKUU: Petri Anttonen

2.5. – 27.5.2015

Petri Anttonen: Stereopsis

-valokuvanäyttely.
TAITEILIJATAPAAMINEN JA AVAJAISET TIISTAINA 5.5. alk klo 17 Kangasalan kirjastossa taiteilijatapaaminen ja kirjavinkit klo 18-19 avajaiset Kangasala-talon galleriassa.

Vapaa pääsy molempiin tilaisuuksiin, lämpimästi tervetuloa!

Teoskuva_Anttonen-1

Petri Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaarisen tekniikan avulla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin.

Kuvataiteilija, taiteen tohtori Petri Anttonen (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä.

 

Näyttelyinfo:

Kangasala-talon Galleria on avoinna:

Ti – To klo 11–19

Pe – La klo 11–17

Su – Ma suljettu

Valokuvanäyttelyihin on vapaa pääsy.

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala. Puh. 040 773 0148

Näyttelyn järjestää Valokuvakeskus Nykyaika.

Taiteilijatapaaminen 5.5. Kangasalan pääkirjaston musiikki- ja taideosastolla (Keskusaukio 2), järjestää Kangasalan kirjasto.

 

Petri Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaarisen tekniikan avulla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin. Näyttelyn tyylilaji on abstrahoitu dokumentarismi, jossa kuvien perusta on kuvatussa todellisuudessa, mutta taiteellisessa prosessissa teosten esteettistä asua on pelkistetty. Kuvalliset oivallukset ja yhteiskunnalliset merkitykset viitoittavat suuntaa kokonaisuudessa, jonka taustalla vaikuttavat nykytaiteen näkemykset.

 

Petri Anttonen (s. 1961) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Taiteilijana hän aloitti 1990-luvun alussa työn ajallisuuden ja liikkeen esittämisen parissa. Teoksia on esitetty lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ja niitä on useissa kokoelmissa. Työstään ns. ”aikasarjavalokuvien” parissa hänelle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 1999. Hän valmistui taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Petri Anttosen tuotannossa on keskeistä katsomiskäytäntöjen tarkastelu sekä kuvailmaisun kehittelytyö. Tutustu lisää taiteilijan nettisivuilla.