v

Valokuvan kevät 2015 Kangasala-talossa

Valokuvan kevät 2015

Valokuvakeskus Nykyajalla on ilo esitellä Kangasala-talon galleriassa viisi upeaa valokuvanäyttelyä  **  HELMIKUU  Susanna Majuri  **  MAALISKUU  Marjukka Vainio  **  HUHTIKUU  Kristoffer Albrecht  **  TOUKOKUU  Petri Anttonen  **  KESÄKUU  Sanni Seppo **

 

Valokuvakeskus Nykyaika ry ja Kangasala-talo ovat sopineet näyttely-yhteistyöstä kevätkaudelle 2015. Maan uusin kulttuurikeskus Kangasala-talo avaa ovensa yleisölle 1. helmikuuta 2015. Kulttuuritalossa on konserttisalin ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon lisäksi vaihtuvien näyttelyiden galleria, jossa tullaan näkemään viiden suomalaisen valokuvataiteilijan näyttelyt kevätkaudella 2015.

 

Näyttelyinfo:

Kangasala-talon Galleria on avoinna:

Ti – To klo 13–19

Pe – La klo 13–17

Su – Ma suljettu

Valokuvanäyttelyihin on vapaa pääsy.

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala. Puh. 040 773 0148

Helmi-kesäkuun näyttelyt Kangasala-talon näyttelytilassa järjestää Valokuvakeskus Nykyaika yhteistyössä taiteilijoiden kanssa.

Kangasala-talo sijaitsee aivan Kangasalan keskustassa, joten se on hyvin saavutettavissa kävellen, bussilla ja autolla. Bussiyhteydet Tampereelta ovat hyvät: paikallislinja 40 kulkee suoraan Tampereen Koskipuistosta Kangasalan keskustaan. Tampereelta Kangasalle ajaa henkilöautolla alle 20 minuutissa. Kangasala sijaitsee VT12 varressa, jota pitkin useat pitkänmatkan bussit tulevat aivan Kangasala-talon läheisyyteen.

 

esite_kevät2015

Näyttelykalenteri:

 

1.- 28.2.2015

Susanna Majuri: Kotona vedessä

 

Susanna Majurin ihmishahmot esiintyvät vedenalaisessa maailmassa, jossa raja sisäisen ja ulkoisen todellisuuden välillä liukenee. Susanna Majurin teoksissa toistuvat usein tietyt teemat: kuvittelu, fiktiivinen paikka, fiktiiviset ihmiset, kotiinpaluu.

Valokuvataiteilija, taiteen maisteri Susanna Majuri (s. 1978) asuu ja työskentelee Helsingissä. Kangasalan lukion kasvatti on nykyisin kansainvälisesti menestynyt taiteilija, joka tunnetaan taianomaisista kuvista. LUE LISÄÄ

 

4. – 28.3.2015

Marjukka Vainio: Matkalla Debussyn kanssa

 

Marjukka Vainion kuvat viittaavat toisaalta kasvimaailmaan ja toisaalta musiikkiin synnyttämiin impressioihin. Vainion kasvimaailman aiheet ovat usein omaelämäkerrallisia kertoen kaipauksesta, elämän hauraudesta ja lyhyydestä. Viime aikoina Debussyn musiikki on antanut innoitusta taiteilijan työskentelylle, se on tuonut kuviin liikettä, ilmavuutta, läpikuultavuutta ja tilallisuutta.

Valokuvataiteilija, taiteilijaprofessori Marjukka Vainio (s. 1953) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. LUE LISÄÄ

 

 

1.- 28.4.2015

Kristoffer Albrecht: Asetelmakuvia

 

Kristoffer Albrechtin taidokkaat mustavalkoiset asetelmakuvat ovat tutkielmia valosta ja varjosta.  Taiteilijana hän etsii ajatonta, intiimiä ja yksinkertaista ilmaisua – lasi, lusikka, kivi, pala paperia. Riippuvia asetelmia -sarja on espanjalaisen manierismia edustaneen maalarin Juan Sanchez Cotánin (1560–1627) asetelmien innoittama. Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Kristoffer Albrecht (s. 1961) asuu ja työskentelee Inkoossa. LUE LISÄÄ

 

 

2.5. – 27.5.2015

Petri Anttonen: Stereopsis

 

Petri Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaarisen tekniikan avulla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin.

Kuvataiteilija, taiteen tohtori Petri Anttonen (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä. LUE LISÄÄ

 

 

2.6.- 27.6.2015

Sanni Seppo: Palsta

 

”Palstaviljelijät ovat ihan oma rotunsa. He haluavat olla yhteydessä luontoon ja tehdä asioita käsillään.” Valokuvaaja Sanni Seppo on itsekin palstaviljelijä yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

Sanni Sepon valokuvauksen ydin on yhteiskunnallisuudessa ja dokumentaarisuudessa. Hän nostaa töissään esiin yksilöitä, jotka elävät omaan tapaansa erilaisten sosiaalisten tilanteiden puristuksessa. Valokuvaaja Sanni Seppo (s. 1960) asuu ja työskentelee Helsingissä. LUE LISÄÄ