v

HUHTIKUU: Kristoffer Albrecht

1.- 28.4.2015

Kristoffer Albrecht: Asetelmakuvia

-valokuvanäyttely Kangasala-talon galleriassa.

Albrecht_pieni

AVOIMET AVAJAISET keskiviikkona 1.huhtikuuta klo 17.30–19. Taiteilija paikalla. Tervetuloa!

Kristoffer Albrechtin taidokkaat mustavalkoiset asetelmakuvat ovat tutkielmia valosta ja varjosta.  Taiteilijana hän etsii ajatonta, intiimiä ja yksinkertaista ilmaisua – lasi, lusikka, kivi, pala paperia. Riippuvia asetelmia -sarja on espanjalaisen manierismia edustaneen maalarin Juan Sanchez Cotánin (1560–1627) asetelmien innoittama. Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Kristoffer Albrecht (s. 1961) asuu ja työskentelee Inkoossa.

 

Näyttelyinfo:

Kangasala-talon Galleria on avoinna:

Ti – To klo 11–19

Pe – La klo 11–17

Su – Ma suljettu

Valokuvanäyttelyihin on vapaa pääsy.

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala. Puh. 040 773 0148

Näyttelyn järjestää Valokuvakeskus Nykyaika.

 

Yksi tuotantoni aihepiiri on alusta saakka ollut asetelmat. Yli kolmekymmentä vuotta olen kuvannut esineitä ikkunasta lankeavassa valossa. Tämä kiinnostaa minua edelleen. Vaikka ajatus saattaa tuntua kuluneelta, pienten, arkisten esineiden kauneus kiehtoo minua. Lasi, lusikka, kivi, pala paperia. On mielenkiintoista havaita minkä olemuksen esineet saavat tietyssä valossa. Etsin ajatonta, intiimiä ja yksinkertaista ilmaisua. Valokuva on läheistä sukua lyriikalle. Se voi välittää hetken tiettyä tunnelmaa, hiljaisella ja hienotunteisella tavalla. Riippuvia asetelmia -sarja on espanjalaisen manierismia edustaneen maalarin Juan Sanchez Cotánin (1560–1627) asetelmien innoittama.

Kristoffer Albrecht (s. 1961) on Inkoossa asuva valokuvataiteilija. Hän on pitänyt näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla vuodesta 1982. Hän on myös julkaissut noin 30 valokuvakirjaa. Vuonna 2001 hän väitteli taiteentohtoriksi Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on Aalto-yliopiston dosentti. Kristoffer Albrecht on opettanut valokuvausta yli 25 vuotta. Vuonna 2010 Valtion valokuvataidetoimikunta myönsi hänelle viisivuotisen taiteilija-apurahan.