v

Janne Riikonen: When everything comes together but nothing makes sense

2.3. – 25.3.2019
Avajaiset 1.3. klo 17 – 19
Taiteilijatapaaminen 2.3. klo 14 – 15

When everything comes together but nothing makes sense on Ruotsin graffitikulttuuria käsittelevä visuaalinen tutkielma.

Graffiti rantautui Ruotsiin 80-luvun puolivälissä. Siitä lähtien tuhannet graffitimaalarit ovat omistaneet elämänsä poikkeukselliselle taiteen muodolle. Maalaustensa ansiosta he saavat kunnioitusta oman pienen yhteisönsä sisällä samalla kun heitä yleisesti pidetään yhteiskunnan riesana.

Tukholmaa pidetään maailmanlaajuisesti yhtenä graffitin pääkaupungeista. Tukholmalaiset graffitimaalarit ovat tunnettuja hurjapäisyydestään ja omistautuneisuudestaan graffitille, vaikka kaupungissa vallitsee vahvasti graffitinvastainen politiikka. Janne Riikonen (s. 1988) on Tukholmassa asuva, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja globaaleista ilmiöistä kiinnostunut freelance-valokuvaaja. Hän on valmistunut valokuvajournalismin maisteriksi Keski-Ruotsin yliopistosta ja perustanut Kult Books valokuvakirjakustantamon.

Janne Riikonen (s. 1988) on Tukholmassa asuva, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja globaaleista ilmiöistä kiinnostunut freelance-valokuvaaja. Hän on valmistunut valokuvajournalismin maisteriksi Keski-Ruotsin yliopistosta ja perustanut Kult Books valokuvakirjakustantamon.