v

MAALISKUU: Allonen, Reenkola, Saari

Happy Ending – Allonen, Reenkola, Saari

4.-27.3.2017

 

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

logo_happyending_vari
Nykyajan molemmissa kerroksissa esittäytyy kolmen Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2017 valmistuvan kuvataiteilijan valokuva- ja videoteoksia:

Miska Allosen (s. 1993, Orimattila) valokuvasarjassa ”Kultainen kosketus” pienoismaailmat koostuvat installaatioista ja valokuvista, jossa Allonen käsittelee toden ja abstraktin rajapintaa.

Peppi Reenkolan (s. 1992, Helsinki) installaatio ”Superme” on taiteilijan pyrkimys muokata itsestään superihminen. Teoksen keskeiseksi teemaksi nousee prosessin ristiriitaisuus ja identiteetin rakentuminen.

Sanni Saari (s. 1990, Rauma) tekee ääni- ja videoinstallaatiossaan tutkimusmatkaa tuntemattomaan sisimpäänsä. ”Passing Waves” teoskokonaisuus sijaitsee Nykyajan alakerrassa.

 

Happy Ending muodostaa Tampereen ammattikorkeakoulun viimeisen suomenkielisen kuvataiteen ohjelman näyttelykokonaisuuden. Koulutus on muuttunut kansainväliseksi Bachelor of Culture and Arts -tutkinnoksi.

Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2017 valmistuvien Kuvataiteilija (AMK) -opiskelijoiden lopputyönäyttely Happy Ending jakautuu Nykyajan lisäksi Taidekeskus Mältinrantaan ja Galleria Rajatilaan, ja voit tutustua kaikkiin valmistuviin kuvataiteilijoihin näyttelyn omilta sivuilta.

Maaliskuun oheisohjelmana on julkinen taidekritiikki. Yleisöllä on loistava mahdollisuus nähdä, millainen on kritiikkikeskustelu, jota kuvataideopiskelijat saavat koulutuksessaan. Voit tulla Nykyaikaan maanantaina 13.3. klo 10.30 seuraamaan kun TAMKista valmistuvat kuvataiteilijat kuulevat opettajien, toisten kuvataiteilijoiden ja kuvataideinstituution edustajan kommentteja näyttelystään. Tilaisuus on kaikille avoin, kesto noin 1,5 tuntia.