v

HELMIKUU: Santeri Sarkola

Santeri Sarkola: At the border of mind

4.-27.2.2017

Nykyaika avoinna ma-pe 12-18, la-su 12-16 / Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy

SanteriSarkola_Liikaa_kysymyksia_2012_Netti

Alakerran galleriatilassa Santeri Sarkolan At the border of mind -näyttely koostuu teoksista, joissa taiteilija pyrkii kuvaamaan alitajuntaa ja intuitiota. Teossarjan taustalla on Sarkolaa pohdituttanut kysymys siitä, miltä ihmismieli näyttää. Tekijän tarkoitus on tuottaa katsojalle heijastuspintoja pinnan alla kupliville tunteille.

– Tunteemme, ajatuksemme ja identiteettimme ovat usein abstrakteja, vaikeasti kuvailtavia asioita. Valokuvissani halusin löytää kanavan tuoda ne näkyväksi. Yhdistämällä valokuvan ja kuvataiteen yhdeksi symbioosiksi loin vuoropuhelua kuvattavan henkilön ja kuvassa käytettävän materiaalin välille. Teokset ovat syntyneet valokuvan keinoin ilman radikaalia kuvankäsittelyä, Sarkola kertoo.

 

Santeri Sarkola (s. Pori 1989) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2014. Sarkola oli Oulunsalo Soi – Vuoden kuvataiteilija viime vuonna (2016). Sarkola haluaa korostaa työskentelyssään luonnon kauneutta ja elämän mystisyyttä. Kuvat syntyvät usein luonnon rauhassa tai studion hiljaisuudessa. Sarkolaa kiehtoo ajatus kamerasta työkaluna, jolla voi dokumentoinnin lisäksi luoda fiktiivistä todellisuutta.